بتن شفاف

در عصر حاضر، کوچک شدن فضاهای مسکونی و اداری و استفاده از نور طبیعی خورشید در طراحی یک اثر معماری ایده­ ال، بسیار حائز اهمیت می ­باشد. بتن یکی از اولین متریال­ هایی است که درساخت یک بنای معماری کاربرد دارد. هنگام کاربرد کلمه بتن، خشونت و زبری در ذهن انسان تداعی می­ گردد. حال اگر بتوان ضمن استفاده از بتن در ساخت یک ساختمان، نور طبیعی محیط بیرون را به محیط درون (بدون ایجاد بازشو) وارد کنیم به هدف بزرگی رسیده ­ایم. برای این منظور آرون لاسونسزی در ۲۷ سالگی، زمانی که در دانشگاه هنر استکهلم تحصیل می ­نمود، بتن شفاف را ابداع کرد و تحولی در صنعت ساختمان و طراحی دکوراسیون داخلی ایجاد نمود.

بتن شفاف از دو جزء بتن و فیبر نوری تشکیل شده است. به طوری که بتن ماده ­ای است باخاصیت چسبندگی و سیمانته شدن در اثر واکنش­های شیمیایی با آب و در سه مدل معمولی، سبک و فوق سبک ساخته می­ شود.
خاصیت فیبر نوری به صورتی است که اگر نور از محیط با غلظت بالاتر به این سطح برخورد کند بتن خاصیت آینه عمل می­کند و فضای درون ساختمان مشخص نمی­ باشد.
دیوار یا کف یا سقفی که با این بتن ساخته شده مقاومت بتن معمول را دارد و با استفاده از  فیبرهای نوری نازک، منظره دنیای بیرون مانند آسمان، درختان و… به داخل ساختمان منعکس می­ شود.
نکته قابل توجه این است که وجود فیبر نوری داخل بتن شفاف تأثیر قابل توجهی در مقاومت فشاری بتن ندارد. همچنین تا ضخامت ۲۰ متر این دیوار هیچ اتلاف روشنایی ندارد و نور را انتقال می­دهد. همچنین به دلیل روشن بودن فضایی که از این مصالح استفاده می ­شود، ضمن زیبایی در مصرف برق نیز صرفه جوئی می­ گردد.
برخلاف بتن معمولی که خاکستری است، رنگ این بتن متنوع می­باشد. مهمترین کاربرد این نوع بتن در طراحی دکوراسیون داخلی است که در عین استفاده از متریال خشن نور به محیط وارد می ­شود. نمونه ­هایی از کاربرد این بتن ­ها در طراحی ساختمان در عکس زیر مشخص می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب جدید

فهرست