هوشمندسازی ساختمان

با پیشرفت روزافزون علم و تکنولوژی، امروزه امکان مدیریت کلیه امور روزمره در قالب بسترهای هوشمند و اپلیکیشن ­های کاربردی کم کم در حال فراهم شدن است. این قابلیت در ساختمان و خدمات داخلی آن نیز جایگاه خود را پیدا کرده است. از این رو اهمیت هوشمندسازی ساختمان در حال افزایش است.
سیستم مدیریت هوشمند ساختمان یا BMS) Building Management System) بر پایه­ سناریوهای دلخواه کاربر و برنامه­ هوشمند روزانه برنامه­ ریزی می­ شود و لحظه به لحظه­ زندگی ساکنان را مدیریت می­ نماید. به عنوان مثال از ابتدای صبح و با بیدار شدن فرد در یک خانه هوشمند، این سیستم توانایی کنار زدن پرده ­های اتاق خواب، روشن کردن سیستم تهویه مطبوع، پخش موسیقی صبحگاهی مورد نظر، روشن کردن چای ساز، گرم کردن غذا، تنظیم نور داخلی منزل و بسیاری از فعالیت ها را دارد.

مزایای ساختمان هوشمند:

به طور کلی وجود چنین سیستم هایی یک مزیت رقابتی محسوب شده و امکان فروش واحد مسکونی را در زمان کمتر و احتمالا با سود بیشتر فراهم می­ کند. علاوه بر این با استفاده از سیستم هوشمند اتوماسیون ساختمان می­ توان در مصرف حامل های انرژی صرفه جویی قابل توجهی نموده و از هزینه های جاری منزل کاست.

در ادامه به برخی دیگر از ویژگی های یک ساختمان هوشمند اشاره می ­کنیم:

کنترل هوشمند صوت و تصویر / سیستم دزدگیر و اعلام حریق / درب باز کن هوشمند/ کنترل هوشمند روشنایی

کنترل گرمایش و سرمایش / کنترل کرکره و پرده / هشدار وجود گازهای خطرناک / نظارت تصویری / کنترل از طریق تلفن

زمان مناسب برای هوشمندسازی ساختمان:

ممکن است سوال کنید که آیا هوشمندسازی ساختمان فقط برای ساختمان های در حال ساخت قابل پیاده سازی است؛ و یا ساختمان های ساخته شده نیز می­ توانند از نکات مثبت آن استفاده کنند؟
پاسخ این است که امروزه ما به دانش و توان ایجاد سیستم هوشمند در ساختمان پیش ساخته بدون نیاز به سیم کشی جدید دست یافته ایم، با این حال بهترین زمان برای اجرای این سیستم در زمان سیم کشی داخلی ساختمان در حال ساخت و با در نظر گرفتن پیش­بینی های لازم آن می­ باشد.

مدیریت هوشمند ساختمان در ایران:

بسیاری از شرکت های داخلی این نوع سیستم ها را بومی سازی کرده و با بهره گیری از زبان فارسی در قالب پنل های کاربردی دیواری روانه بازار نموده اند. هم چنین امکان مدیریت و نظارت بر سیستم از طریق نرم افزارهای موبایلی نیز وجود دارد و شما به راحتی قادر به کنترل کلیه فرآیندهای تعریف شده در منزل خود از راه دور خواهید بود.

ساختمان هوشمند صرفاً ویژه­ فرد یا گروه خاصی از جامعه نیست و همه­ افراد جامعه می توانند از مزیت های آن در زندگی روزمره خود بهره مند شوند.

از نظر اقتصادی، هزینه­ تمام شده این گونه سیستم ها براساس نوع پروتکل و انتخاب برند تجهیزات متفاوت بوده و حداقل آن ۵ میلیون تومان خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب جدید

فهرست